Ondernemen zoals je bent

Cirkels
Leven en ondernemen zoals je bent is volgens ons het mooiste en meest waardevolle wat je kunt bereiken. Het zou ook het simpelste moeten zijn maar dat is het allesbehalve. Want zijn zoals je bent is geen vast gegeven. Je hebt een absolute basis maar daaromheen is er, vaak onbewust, een constante beweging van cirkels die meebewegen in het moment, met een situatie of met omstandigheden. Wij maken mensen graag bewust van het onbewuste, want daar zit kracht, authenticiteit en leiderschap. Daarom hebben wij de Ondernemers Cirkel opgericht.

“Een cirkel die er voor zorgt dat je buiten je vertrouwde “cirkel” gaat denken.”

Het komt eigenlijk nooit uit.
Wij zagen in onze omgeving dat veel ondernemers zichzelf niet de tijd gunnen om in zichzelf te investeren. Voor een training ben je al snel een hele dag kwijt en vaak zijn de kosten ook een struikelblok. De behoefte is er wel. Daarom hebben wij gekozen voor een concept waarbij je om de week met een groep ondernemers twee uur bij elkaar komt, samen ontbijt, ervaringen deelt en drie maanden met een specifiek thema aan de slag gaat. Ons eerste thema was focus.

“Door mijn deelname aan de ontwikkelcirkel ben ik me bewuster geworden van mijn focus, waar ik heen wil met mijn bedrijf en hoe. Ook ervaren dat het heel fijn is om samen met een vaste groep te leren, ontwikkelen en te brainstormen over mogelijkheden, elkaar te kunnen ondersteunen en daarmee ons netwerk te vergroten. Hier ontstaan mooie dingen!”

Waar sta jij?
Onze eerste Ondernemers Cirkel heeft al onze verwachtingen overtroffen! Wat een waardevolle  beleving om te zien hoe alle ondernemers in beweging zijn gegaan, focus hebben aangebracht en meetbaar stappen hebben gezet. In de eerste bijeenkomst hebben wij de deelnemers de doelen laten vaststellen en een cijfer laten geven op het thema focus. Waar sta je nu ten opzichte van het thema en hoe wil je over drie maanden deze cirkel afsluiten. De begincijfers varieerden van 0 tot -6 en de eindcijfers van 5,8 tot 8!

“Als ik het moet samenvatten is het “Focus op de balans”
Jezelf, je bedrijf, je partner, je kids, je vrije tijd. Focus op datgene wat op dat moment belangrijk is en dan zal de rest ook op zijn plek vallen. Ga alles langs dat focus nodig heeft en dan zal de cirkel rond zijn.”

Zoals jij bent
Voor ons was vooral de focus op ondernemen zoals je bent belangrijk. Dat betekent voor iedereen iets anders en juist die verschillen maakte dat de deelnemers dichter bij zichzelf kwamen. Dat is wat wij in het proces in deze en in alle volgende cirkels bewaken.

“Je komt met beide benen op de grond te staan. Je weet weer waarom je handelt zoals je doet. Voor mij een echte eye opener. Je leert te handelen zoals bij jou past en de focus bij jezelf te houden. Voor mij gaat de Ondernemers Cirkel verder dan netwerken, bijeenkomsten waarin je getraind wordt om jouw bedrijf op een bij jou passende manier te laten groeien.”

Wil jij ook ondernemen zoals je bent, je netwerk vergroten en je bewust worden van je onbewuste patronen? Wij zien je graag bij onze Ondernemers Cirkel!

Ondernemen zoals je bent, is ook samen willen werken.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

We bestaan drie jaar

We bestaan drie jaar

Vanuit Kernkr8, een super waardevolle, leuke en leerzame samenwerking met Maria Slaman in 2017 is in januari 2018 De Ontwikkel Cirkel geboren. Maria sloeg haar eigen weg in en wij wilden graag met elkaar verder. De naam was er heel snel. De missie persoonlijke...

Lees meer
Thuiswerken

Thuiswerken

Thuiswerken wat betekent dat voor jou? Is deze vraag wel eens aan jou gesteld door het bedrijf waar je voor werkt? Het antwoord op deze vraagt maakt voor ons vooral de cultuur of het systeem van een organisatie zichtbaar. Wordt er op afstand interesse getoond hoe het...

Lees meer