Zingeving

Teruggekomen van een vakantie in Zuid-Afrika is de verwarring alleen maar groter geworden. “Als ik zie hoe mensen daar leven, met zo weinig en toch tevreden zijn! Wat loop ik dan te zeuren!?”

Natuurlijk is het goed om te relativeren, in bepaalde situaties kan je er enorm van opknappen door je situatie eens in een ander perspectief te zetten. Wanneer jij echter geen voldoening meer haalt uit je dagelijkse bestaan dan kan relativeren er ook voor zorgen dat je volledig aan jezelf voorbij gaat. Geen mens en geen situatie is met elkaar te vergelijken. Over het algemeen zorgt de wetenschap dat anderen mensen het veel slechter hebben er niet voor dat jij ineens wel voldoening haalt uit wat je aan het doen bent.

“De baan die ik nu heb is voor veel mensen een droombaan! Waarom voel ik me dan steeds ongelukkiger?”

De één zijn droombaan is de ander zijn nachtmerrie. Ik heb mensen uit de zorg mogen begeleiden en ben enorm onder de indruk van de passie die ik daar heb gezien. Dames en heren die vol overgave iedere dag onze senioren verzorgen, daar volledig geschikt voor zijn en er voldoening uithalen. Zo gaaf om te zien! Ik zou er, om een heleboel redenen, ongelukkig van worden. Wat alles met mij en mijn vaardigheden te maken heeft én met mijn purpose, mijn persoonlijke missie.

“Ik voel me de laatste tijd in wat grotere gezelschappen steeds minder op mijn gemak en merk dat ik het ook ga vermijden.”

Je bent op een punt bent beland dat je geen energie meer krijgt, geen voldoening haalt, uit de dagelijkse dingen. Je hebt alleen geen idee wat je dan wel wil en kan doen en dat veroorzaakt verwarring en stress. Je bent geneigd om je te meten met anderen maar dat brengt je vaak alleen maar verder van jezelf vandaan. Omdat het in jou zo een chaos is en je geen idee hebt hoe je het kan oplossen ga jij je aan de buitenwereld anders laten zien dan jij je voelt. Naar buiten toe blijf je de schijn ophouden dat het allemaal goed gaat. Jij vindt zelf al dat je niet zo moet zeuren dus wat zullen anderen dan wel niet van je vinden…. Je speelt naar buiten toe een rol en uiteindelijk kost alles je bakken met energie.

Luisteren naar de signalen van je lijf en je bewust worden van je gevoel is een belangrijke stap in het proces om steeds een beetje dichter bij jezelf te komen.

Wij helpen daar graag bij.

Gerelateerde inspiratie

Teamsessies

Teamsessies

Voor ons betekent samenwerken ook samen met onze klanten zoeken naar mogelijkheden. Hoe kun je toch een waardevolle bijdrage leveren wanneer de omstandigheden veranderen. “Er is nu al zo’n andere sfeer in het team!” Begin april zouden wij starten met het coachen van...

Lees meer
Uitspreken

Uitspreken

Laatst had ik een gesprek met een dame die al jarenlang haar gevoel aan het negeren is. Het huilen was niet meer te stoppen. In eerste instantie had ze zelf geen idee waarom ze nou zo verdrietig was maar door mijn vragen ontstond er een mooi gesprek en kwamen de...

Lees meer
Een kopje thee

Een kopje thee

Een kopje thee Laatst sprak ik een client die zichzelf “even helemaal niet meer herkende” zoals ze het zelf omschreef. Zij barstte om niets in huilen uit, reageerde snel kortaf, had nergens meer puf voor. We zijn samen op zoek gegaan naar gebeurtenissen van de...

Lees meer