fbpx

Een kopje thee

Laatst sprak ik een client die zichzelf “even helemaal niet meer herkende” zoals ze het zelf omschreef. Zij barstte om niets in huilen uit, reageerde snel kortaf, had nergens meer puf voor. We zijn samen op zoek gegaan naar gebeurtenissen van de afgelopen periode. Zo was er een echtscheiding, een slechte verstandhouding met een leidinggevende, een puber in huis, de omstandigheden rondom Corona. Door al deze veranderingen om haar heen was zij iedere dag bezig om alle ballen hoog te houden. Om nog enigszins grip te krijgen ging zij constant de strijd in alles aan. Uiteindelijk ging ze de hele dag overal met gestrekt been in. Zo ook thuis met de puber. Wanneer deze niet de taken in huis had gedaan die waren afgesproken dan zocht ze met haar jas nog aan de confrontatie op.  Dat kost best veel energie en het wordt er ook niet gezelliger op.

We hebben vervolgens gekeken naar wat ze anders zou kunnen doen, welke behoeftes zij voor haar zelf had. Het mooie van dit proces is dat iemand altijd zelf de antwoorden heeft. Door de vraag HOE wil je het allerliefst thuiskomen kon zij verbinding maken met een behoefte die er al heel lang was. Iedere dag eerst even rustig een kopje thee drinken op de bank en denken aan wat die dag goed is verlopen. Zo simpel kan het soms zijn.

Tussendoor hebben we per app contact gehad en daaruit bleek dat de energie en levenslust snel aan het toenemen was.

Toen we elkaar weer live spraken had ik een ander mens voor me zitten, vrolijk, enthousiast en vol energie. Ze had al haar behoeftes omgezet in acties en vooral het kopje thee bleek voor haar de gamechanger te zijn. Ze vertelde dat ze nu wanneer ze zich uitgedaagd voelt in contact met anderen alleen maar aan het kopje thee hoeft te denken. Daardoor kan ze uit het moment stappen en afstand nemen van de situatie. Vervolgens kiest ze een rustig moment om de dingen toch bespreekbaar te maken.

Dat zijn van die resultaten waardoor wij in iedere vezel voelen wat we te doen hebben in dit leven.

We wensen je een fijne dag.