De Unieke Leider tweede sessie

Voor ons gevoel kwam de eerste sessie met deze groep wat stroef op gang. Misschien had het iets met verwachtingen van de deelnemers te maken of was de intensiteit toch wat heftig. In de eerste sessie zoomen we altijd in op wie jij bent als mens, wat is jouw verhaal? Waarom doe jij wat je doet? Waar komt bepaald gedrag vandaan? We gaan dus best wel meteen de diepte in. “De volgende sessie willen we wel meer praktische informatie hoor!” werd er dan ook gezegd bij de afronding.

Vandaag was die tweede sessie en daarin zoeken we de praktijk op. Inzichten laten ontstaan door vooral te doen. Daar gebruiken we een werkvorm voor waarin mensen worden uitgedaagd om met elkaar, als team, een praktisch vraagstuk op te lossen. Dit maakte heel veel los en er vielen bergen kwartjes. Na de derde keer oefenen wilde ze toch wel graag de oplossing weten…. Ehm…… dat wij nou net bij deze groep het antwoord kwijt zijn? Hilariteit alom natuurlijk. En uiteindelijk gaat het ook helemaal niet over de oplossing maar over wat er in het proces met elkaar gebeurt. Daar waren in ieder geval wél alle antwoorden ontstaan.

Deze Unieke Leiders zijn vandaag “geconfronteerd met hun eigen gedrag” en voelen meer begrip voor anderen door de openheid in de groep. Spontaan ontstonden er ‘opdrachten’ om de komende twee weken mee aan de slag te gaan. Ook met input van de eerste sessie. Wij verheugen ons nu alweer op de volgende bijeenkomst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

Leider of facilitator

Leider of facilitator

Leider of Facilitator Over leiderschap zijn ontelbare boeken geschreven en er worden even zoveel opleidingen, seminars, trainingen, workshops, lezingen en wat nog meer aan gewijd. Coachend leiderschap, effectief leiderschap, situationeel leiderschap….. de termen zijn...

Lees meer
Naast elkaar

Naast elkaar

Enige tijd geleden hadden wij tijdens onze ontdekkingsreis voor De Pioniers Plek een heel mooi gesprek met Karin. Tine en Karin delen eenzelfde ervaring vanuit verschillende achtergronden. “Je praat er niet over is de boodschap die we allebei hebben meegekregen. Want...

Lees meer