fbpx

De Team Cirkel

Samenwerken en communiceren (uitspreken, luisteren, informeren etc) zijn volgens ons wel de belangrijkste ingrediënten om als team goed te kunnen functioneren maar gek genoeg hebben de meeste teams het daar bijna nooit structureel over met elkaar. We praten heel veel over de inhoud van het werk met elkaar maar het gaat bijna nooit over de vorm, over HOE we met elkaar omgaan en wat we van elkaar mogen verwachten.

We nemen maar als vanzelfsprekend aan dat we elkaar wel begrijpen en dat we dezelfde verwachtingen en waarden delen maar niets is minder waar. Hoe groter en diverser het team hoe groter de uitdaging.

Tijdens een ontbijtsessies halen wij de beleving van de dagelijkse praktijk op zoals werknemers dit ervaren op te halen. Vaak worden wij ingezet in aanvulling op een medewerkerstevredenheid onderzoek. Maar zonder enquête is de opbrengst net zo waardevol. Ontbijtsessies zijn hele open sessies waarbij het meest effectief is wanneer je de groepen samen te stelt met deelnemers van verschillende afdelingen.

Soms kan het fijn zijn om als team gecoacht te worden. Dan ga je met je team gericht aan de slag om patronen die beperkend werken met elkaar te doorbreken.

Als individu in de organisatie maak je altijd deel uit van een team. Jouw energie, kwaliteiten, uitdagingen en ontwikkelpunten zijn daarom van invloed op de dynamiek van het team. Wanneer je daar inzicht in wil en wil bijdragen aan een goede teamdynamiek kun je terecht voor individuele coaching tijdens onze spreekuren.

Wil je meer weten?