Teamsessies

Voor ons betekent samenwerken ook samen met onze klanten zoeken naar mogelijkheden. Hoe kun je toch een waardevolle bijdrage leveren wanneer de omstandigheden veranderen.

“Er is nu al zo’n andere sfeer in het team!”

Begin april zouden wij starten met het coachen van een team. Voor een sessie met een team of een groep gaan we altijd één op één met de medewerkers in gesprek. Op deze manier krijgen we een realistisch beeld van wat er speelt en leeft in het team zodat we daar de sessies op af kunnen stemmen. Na deze waardevolle interview ronde werd de startdatum voor de teamsessie door omstandigheden uitgesteld.

Een team vraagt natuurlijk niet voor niets om gecoacht te worden en inmiddels wisten we door de interviews ook dat de behoefte om het beter met elkaar te doen sterk aanwezig was. Het voelde dan ook niet goed om maar af te wachten. “Wat kunnen we wel doen” is wat ons betreft de vraag van dit jaar die we misschien wel wekelijks stellen. Wij hebben daardoor ontdekt dat er altijd mogelijkheden zijn! Zo ook in deze situatie.

“Er wordt meegedacht en niet zo zeer in problemen gedacht.”

Met de input van de interviews en in afstemming met de opdrachtgevers hebben we een wandelopdracht voorgesteld voor de teamleden in tweetallen. De steekwoorden uit dit gesprek hebben we verzameld en gebruiken we in de teamcoaching. Daarnaast hebben we alle namen in van de teamleden gehusseld en ‘lootjes’ getrokken. Daar hebben we ook weer koppels in gevormd en die gevraagd om een kaart naar elkaar te sturen met een korte boodschap over wat je deze collega gunt of wat je in hem haar bewondert.

De teamsessie staat nu gepland in mei en deze week ontvingen we een mailtje van de opdrachtgevers.

……. Er is nu al zo’n andere sfeer in het team. Er wordt meegedacht en niet zo zeer in problemen gedacht. Wij zijn al zo trots op het team en wat er nu al gebeurd is.

De interviews en de tussentijdse opdrachten hebben al zo’n positieve wending gegeven, daar plukken wij nu al de vruchten van. Zo fijn!

En dan moeten we nog met de ‘echte’ teamcoaching’ beginnen ;-)……

Wat kunnen we daarop zeggen behalve dat we enorm trots zijn!

Trots op het vertrouwen dat wij hebben in onszelf en in onze afgestemde en intuïtieve aanpak. Geen vaste programma’s maar op maat, in het moment op wat er nodig is. Trots op de resultaten die dit brengt en dat wij daar aan mogen bijdragen.

Wij wensen je een fijne dag!

Gerelateerde inspiratie

Zingeving

Zingeving

Teruggekomen van een vakantie in Zuid-Afrika is de verwarring alleen maar groter geworden. “Als ik zie hoe mensen daar leven, met zo weinig en toch tevreden zijn! Wat loop ik dan te zeuren!?” Natuurlijk is het goed om te relativeren, in bepaalde situaties kan je er...

Lees meer
Interne data

Interne data

Helderheid “Iedere keer als ik daar naar binnen loop voel ik de spanning, het trekt vaak helemaal mijn lijf in, zo raar!” Één van de vele uitspraken die wij dagelijks te horen krijgen. Het valt ons op dat veel mensen hun helderheid negeren. Dit kan helder weten zijn,...

Lees meer