Teamsessies

Voor ons betekent samenwerken ook samen met onze klanten zoeken naar mogelijkheden. Hoe kun je toch een waardevolle bijdrage leveren wanneer de omstandigheden veranderen.

“Er is nu al zo’n andere sfeer in het team!”

Begin april zouden wij starten met het coachen van een team. Voor een sessie met een team of een groep gaan we altijd één op één met de medewerkers in gesprek. Op deze manier krijgen we een realistisch beeld van wat er speelt en leeft in het team zodat we daar de sessies op af kunnen stemmen. Na deze waardevolle interview ronde werd de startdatum voor de teamsessie door omstandigheden uitgesteld.

Een team vraagt natuurlijk niet voor niets om gecoacht te worden en inmiddels wisten we door de interviews ook dat de behoefte om het beter met elkaar te doen sterk aanwezig was. Het voelde dan ook niet goed om maar af te wachten. “Wat kunnen we wel doen” is wat ons betreft de vraag van dit jaar die we misschien wel wekelijks stellen. Wij hebben daardoor ontdekt dat er altijd mogelijkheden zijn! Zo ook in deze situatie.

“Er wordt meegedacht en niet zo zeer in problemen gedacht.”

Met de input van de interviews en in afstemming met de opdrachtgevers hebben we een wandelopdracht voorgesteld voor de teamleden in tweetallen. De steekwoorden uit dit gesprek hebben we verzameld en gebruiken we in de teamcoaching. Daarnaast hebben we alle namen in van de teamleden gehusseld en ‘lootjes’ getrokken. Daar hebben we ook weer koppels in gevormd en die gevraagd om een kaart naar elkaar te sturen met een korte boodschap over wat je deze collega gunt of wat je in hem haar bewondert.

De teamsessie staat nu gepland in mei en deze week ontvingen we een mailtje van de opdrachtgevers.

……. Er is nu al zo’n andere sfeer in het team. Er wordt meegedacht en niet zo zeer in problemen gedacht. Wij zijn al zo trots op het team en wat er nu al gebeurd is.

De interviews en de tussentijdse opdrachten hebben al zo’n positieve wending gegeven, daar plukken wij nu al de vruchten van. Zo fijn!

En dan moeten we nog met de ‘echte’ teamcoaching’ beginnen ;-)……

Wat kunnen we daarop zeggen behalve dat we enorm trots zijn!

Trots op het vertrouwen dat wij hebben in onszelf en in onze afgestemde en intuïtieve aanpak. Geen vaste programma’s maar op maat, in het moment op wat er nodig is. Trots op de resultaten die dit brengt en dat wij daar aan mogen bijdragen.

Wij wensen je een fijne dag!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

Leider of facilitator

Leider of facilitator

Leider of Facilitator Over leiderschap zijn ontelbare boeken geschreven en er worden even zoveel opleidingen, seminars, trainingen, workshops, lezingen en wat nog meer aan gewijd. Coachend leiderschap, effectief leiderschap, situationeel leiderschap….. de termen zijn...

Lees meer
Naast elkaar

Naast elkaar

Enige tijd geleden hadden wij tijdens onze ontdekkingsreis voor De Pioniers Plek een heel mooi gesprek met Karin. Tine en Karin delen eenzelfde ervaring vanuit verschillende achtergronden. “Je praat er niet over is de boodschap die we allebei hebben meegekregen. Want...

Lees meer
Uitspreken

Uitspreken

Laatst had ik een gesprek met een dame die al jarenlang haar gevoel aan het negeren is. Het huilen was niet meer te stoppen. In eerste instantie had ze zelf geen idee waarom ze nou zo verdrietig was maar door mijn vragen ontstond er een mooi gesprek en kwamen de...

Lees meer