Flow

Wat een flow! Hoe vaak hoor of zeg je dit eigenlijk? Zoals met zoveel begrippen heeft dit vaak voor iedereen een andere lading of betekenis. Wat betekent het voor ons?

Annemiek: Voor mij is het energie, doen waar energie ontstaat. Ik krijg er een speciaal gevoel bij, dat alles in mij JA zegt. En als ik JA doe, dan ontvangen wij in overvloed! Aan kansen, energie en mooie opdrachten. Maar vooral ook dat het organisch ontstaat, vanzelf lijkt te gaan en dat het in het proces groeit.

Linda: Voor mij is flow dat je je aangesloten voelt op een groter geheel. Wij werken met intenties, spreken dit naar elkaar uit en vervolgens komen er bijzondere mensen, mogelijkheden en kansen op ons pad. In plaats van zelf overal op af en achter aan te gaan komt het nu naar ons toe. Dat is zo fijn! Voor mij betekent dit vooral dat het gevoel van hard te moeten werken er helemaal af is en we vanuit vertrouwen en innerlijke kracht creëren.

Annemiek: Het is voor mij ook verbonden aan samenwerken. In je eentje is flow heel snel opgebrand voor mijn gevoel. Vanuit samenwerken versterk je het omdat je elkaar inspireert en door dat ene idee bij mij, bij de ander weer iets activeert en het zo verder door flowt.

Linda: Het ontstaat voor mij ook vooral door in het moment te zijn. Het blijft voor mij magisch hoe onze bijeenkomsten en sessies nu stromen. Omdat we in dat moment er echt zijn, we afstemmen op de deelnemers en we bewegen en geven naar de behoefte die in dat moment aanwezig is.

Annemiek: Wanneer ik kijk op de afgelopen twee jaar dan denk ik: “waar is er geen flow geweest?” Het is nu constant aanwezig omdat we vanuit vertrouwen, verbondenheid en afgestemd onderweg zijn.  Voor mij is het vooral belangrijk dat ik nergens op hoef in te leveren, geen compromissen hoef te sluiten zoals ik in de fase hiervoor gewend was. Ik mag er nu gewoon vol voor gaan.

Linda: Wanneer ik terugkijk op de afgelopen twee jaar dan zie ik dat ik voor onze samenwerking heel hard aan het werk was. Actief benaderen van klanten, bezig met omzet scoren, overal op af en achteraan. Dat voelde als heel hard werken en het resultaat was zo veel minder dan ik nu ervaar! Nu is er veel meer rust, nemen we tijd om te creëren door dingen naar elkaar uit te spreken, te dromen. En vervolgens gaan we ontspannen doen waar we heel goed in zijn en wat zich bij ons aandient. En misschien wel de belangrijkste sleutel, zeggen we ook NEE tegen dingen die voor ons niet goed voelen of niet op ons pad passen.

Annemiek: Ik wens iedereen om vanuit het hart te leven en te creëren. Durf te vertrouwen op jezelf en werk van binnenuit naar buiten. Doe wat voor jou goed voelt.

Linda: Ik zeg vooral gewoon doen. Durf te gaan geven in waar jij goed in bent, wat jij te bieden hebt. Dat is kwetsbaar en krachtig tegelijk. Daardoor activeer je iets in de kosmos waardoor de verbinding met flow ontstaat.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

Leider of facilitator

Leider of facilitator

Leider of Facilitator Over leiderschap zijn ontelbare boeken geschreven en er worden even zoveel opleidingen, seminars, trainingen, workshops, lezingen en wat nog meer aan gewijd. Coachend leiderschap, effectief leiderschap, situationeel leiderschap….. de termen zijn...

Lees meer
Naast elkaar

Naast elkaar

Enige tijd geleden hadden wij tijdens onze ontdekkingsreis voor De Pioniers Plek een heel mooi gesprek met Karin. Tine en Karin delen eenzelfde ervaring vanuit verschillende achtergronden. “Je praat er niet over is de boodschap die we allebei hebben meegekregen. Want...

Lees meer