Ondernemen zoals je bent is ook nee durven zeggen.


Dit zijn een aantal grepen uit een vacature voor een freelance opdracht waar ik enige tijd geleden op heb gereageerd. Ik heb ze bewust uit een context gehaald, de intentie blijft hetzelfde.

“…misschien wel buiten hun comfortzone…”
“….dit vereist een andere instelling….”
“….goed moeten aanvoelen waar zij op welk moment toegevoegde waarde kunnen bieden…”
“….vanuit henzelf contact maken met klanten (authentiek)….”

Match Made in Heaven

Het betrof een oproep voor een coach om een cultuurverandering te begeleiden. Het las als een opdracht die mij op het lijf is geschreven. Ik ben niet van de gebaande paden, heb een andere instelling dan gemiddeld en ik presenteer mezelf en de waarde die ik te bieden heb op een authentieke manier. Ik maak daarvoor gebruik van een presentatie in pdf met foto’s van mijzelf en de nodige achtergrondinformatie en ervaring. Verder ben ik op LinkedIn en Facebook te vinden en hebben wij als de Ontwikkel Cirkel een mooie website met allerlei informatie. Een match made in heaven vond ik zelf. De volgende dag echter ontving ik dit bericht in reactie op mijn aanmelding:

“Vanuit de sollicitatie die is toegestuurd, kan niet worden afgeleid of aan de verschillende criteria worden voldaan. Om dit te kunnen toetsen, ontvang ik graag een regulier CV, waarin opleiding en werkervaring is opgenomen”

Match made standaard

Nu ik dit stuk schrijf roept het weer vraagtekens bij mij op. Hoe kun je aan je medewerkers vragen om buiten hun comfortzone, met een andere instelling, op gevoel en vanuit authenticiteit te handelen terwijl je bij het werven van de geschikte mensen zelf vasthoudt aan het gebaande pad? En wilde ik mij aanpassen om een eventuele kans te maken op deze opdracht?

Aanpassen?

Ik hoefde er niet lang over na te denken. Nee ik heb mijn presentatie, die weergeeft wie ik ben, niet aangepast. Dat is net zoiets als dat je aan een wielrenner vraagt of hij zijn passie wil verruilen voor de motorsport. Ik heb dan ook vriendelijk bedankt en ze veel succes gewenst bij hun zoektocht. Kon ik het mij financieel veroorloven? Nee, maar dat woog niet op tegen de concessies die ik moest doen

Jammer? Ja, aangezien ik er van overtuigd ben dat ik heel veel waarde en resultaat had kunnen leveren. En nee, omdat het goed voelt om me niet te conformeren, maar dat ik trouw blijf aan mijn waarden en filosofie. Daar krijg ik energie van! En inmiddels hebben diverse nieuwe deuren zich geopend.

Ondernemen zoals je bent is ook nee durven zeggen.

 

2 Reacties

 1. Jeanet

  Super mooi en puur weer gegeven. Dichtbij jezelf blijven is een kunst.

  Antwoord
  • Linda

   Dank je Jeanet, inderdaad soms best een uitdaging om de juiste keuzes te maken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

We bestaan drie jaar

We bestaan drie jaar

Vanuit Kernkr8, een super waardevolle, leuke en leerzame samenwerking met Maria Slaman in 2017 is in januari 2018 De Ontwikkel Cirkel geboren. Maria sloeg haar eigen weg in en wij wilden graag met elkaar verder. De naam was er heel snel. De missie persoonlijke...

Lees meer
Thuiswerken

Thuiswerken

Thuiswerken wat betekent dat voor jou? Is deze vraag wel eens aan jou gesteld door het bedrijf waar je voor werkt? Het antwoord op deze vraagt maakt voor ons vooral de cultuur of het systeem van een organisatie zichtbaar. Wordt er op afstand interesse getoond hoe het...

Lees meer