Teamsessies

Teamsessies

Samenwerken en communiceren (uitspreken, luisteren, informeren etc) zijn volgens ons wel de belangrijkste ingrediënten om als team goed te kunnen functioneren maar gek genoeg hebben de meeste teams het daar bijna nooit structureel over met elkaar. We praten heel veel over de inhoud van het werk met elkaar maar het gaat bijna nooit over de vorm, over HOE we met elkaar omgaan en wat we van elkaar mogen verwachten.

We nemen maar als vanzelfsprekend aan dat we elkaar wel begrijpen en dat we dezelfde verwachtingen en waarden delen maar niets is minder waar. Hoe groter en diverser het team hoe groter de uitdaging.

Daarom kan het soms fijn zijn om als team gecoacht te worden. Even uit de waan van de dag en het met elkaar hebben over waar het vastloopt, waar we last van hebben en hoe we het graag willen met elkaar. Het is verrassend om te ervaren dat we vaak eigenlijk ook maar heel weinig van elkaar weten! Wie is waar nou heel goed in? En waar vooral ook niet? Juist de verschillen in een team kunnen versterken want je doet nu eenmaal het liefst waar je heel goed in bent.

Om het maximale uit een teamsessie te halen starten wij altijd met een individuele interview ronde met de deelnemers. Vragen als:
• Hoe ervaar jij de samenwerking binnen het team?
• Wat gaat goed?
• Wat kan beter?
• Heb je plezier in je werk?

Dit geeft ons een beeld van wat er speelt en leeft in het team en daar stemmen wij de sessies op af. Zo ga je echt aan de slag met dingen die er toe doen en waar behoefte aan is. Geen vaste programma’s maar sessies op maat, in het moment op wat er nodig is.

Wij zijn trots op de duurzame resultaten die dit brengt en dat wij daar aan mogen bijdragen.

Wil je meer weten?

Teamsessie ervaren?

Om volledig te kunnen omvatten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen kun je ons het beste ervaren. Een eerste sessie geven wij altijd cadeau als blijk van waardering voor het vertrouwen dat in ons wordt gesteld. Ook kunnen wij op deze manier ontdekken of wij als mens en organisatie bij elkaar passen. Omdat werken vanuit relatie voor ons de basis is voor duurzame ontwikkeling.