fbpx

Spreekuren

“ Wat fijn om hierover te kunnen praten, dat lucht me al enorm op.”

Voor veel mensen is dit een tijd met extra uitdagingen en hobbels die voor iedereen anders zijn. Mensen die werken in de zorg zullen de situatie heel anders ervaren dan mensen die in de horeca werken. En mensen met kinderen thuis hebben weer hele andere uitdagingen dan mensen die alleen wonen.

Een aantal voorbeelden die op onze spreekuren op tafel komen:

  • Financiële zorgen omdat de partner momenteel geen werk (meer) heeft
  • Eenzaamheid wanneer iemand alleen woont én vooral op afstand werkt
  • De balans tussen werk en privé is lastig te bewaken
  • De werkdruk is (te) hoog
  • Een situatie bespreekbaar willen maken maar niet weten hoe

En zo zijn er nog veel meer ervaringen en verhalen die met ons gedeeld worden en die impact hebben op het welzijn van mensen. Ben jij je als werkgever en/of leidinggevende er van bewust dat er voor veel mensen een taboe rust op het bespreekbaar maken van dit soort zaken? Veel mensen gaan niet snel delen dat zij bijvoorbeeld financiële problemen hebben of eenzaam zijn. Dat voelt vaak toch alsof het aan hun ligt, dat zij niet goed genoeg zijn en “misschien verlies ik mijn baan wel als ik dit vertel” kan een gedachtengang zijn.

Wanneer jij daar als werkgever en of leidinggevende heel anders over denkt is dat fijn maar dat hoeft alsnog niet de ruimte te geven om dit bespreekbaar te maken. Wij merken dat een spreekuur daar een waardevolle en veilige oplossing voor is. Echte gesprekken, van mens tot mens, in alle ruimte en met een onafhankelijk iemand. Soms is gewoon het verhaal kunnen delen al genoeg, vaak is het ook heel fijn om weer wat richting te vinden, om inzicht te krijgen. In ieder geval zorgt het ervoor dat je op tijd en met elkaar met de uitdagingen aan de slag kunt gaan.

Enkele reacties over het spreekuur

“ Ik weet het! In het gesprek met jou heb ik echt mijn eigen oplossing gevonden.”

“ Ik heb zin om hiermee aan de slag te gaan.”

“ Door het gesprek met jou durfde de medewerker de stap te zetten om het ook met mij bespreekbaar te maken. Zo fijn dat ik op de hoogte ben en nu ook iets kan betekenen hierin!”

Spreekuur ervaren

Om volledig te kunnen omvatten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen kun je ons het beste ervaren. Een eerste sessie geven wij altijd cadeau. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk ontdekken of wij als mens en organisatie bij elkaar passen. Omdat werken vanuit relatie voor ons de basis is voor een duurzame ontwikkeling.

11 + 3 =

AANMELDEN

Wij jij je aanmelden voor een Spreekuur? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

6 + 5 =

rondje-groen

Deelnemer REVIEW DE ONDERNEMERS CIRKEL

LAAGDREMPELIG | UNIEK CONCEPT | VERRIJKEND

rondje-blauw

Deelnemer REVIEW IN BEDRIJF

MENSENKENNIS | BETROKKENHEID | PROFESSIONEEL

rondje-geel

VERTROUWD | OPENHEID | INSPIREREN

REVIEW DE PERSOONLIJKE CIRKEL