Spreekuren

Spreekuren

“ Wat fijn om hierover te kunnen praten, dat lucht me al enorm op.”

Voor veel mensen is dit een tijd met extra uitdagingen en hobbels. Welke uitdagingen en hobbels dat is afhankelijk van leef en werkomstandigheden. Mensen die werken in de zorg zullen de situatie heel anders ervaren dan mensen die in de horeca werken. En mensen met kinderen thuis hebben weer hele andere uitdagingen dan mensen die alleen wonen.

Een aantal voorbeelden die op onze spreekuren op tafel komen:

  • Financiële zorgen zijn omdat de partner momenteel geen werk (meer) heeft
  • Eenzaamheid wanneer iemand alleen woont én vooral op afstand werkt
  • De balans tussen werk en privé is veeleisend
  • De werkdruk is hoger
  • Angst die verlammend werkt

En zo zijn er nog veel meer ervaringen en verhalen die met ons gedeeld worden en die impact hebben op het welzijn van mensen. Wees je er als werkgever en/of leidinggevende van bewust dat er voor veel mensen een taboe rust op het bespreekbaar maken van dit soort zaken. Je gaat niet snel delen dat je financiële problemen hebt, of eenzaam bent, of dat je het even niet aan kan. Dat voelt vaak toch alsof je tekort schiet, dat je niet goed genoeg bent en dat je om die reden misschien ook wel je baan kan verliezen.

Wanneer jij daar als werkgever en of leidinggevende heel anders over denkt is dat fijn maar dat hoeft alsnog niet de ruimte te geven om dit bespreekbaar te maken. Wij merken dat een spreekuur daar een waardevolle en veilige oplossing voor is. Echte gesprekken, van mens tot mens, in alle ruimte en met een onafhankelijk iemand. Soms is gewoon het verhaal kunnen delen al genoeg, vaak is het ook heel fijn om weer wat richting te vinden, om inzicht te krijgen. In ieder geval zorgt het ervoor dat je op tijd en met elkaar met de uitdagingen aan de slag kunt gaan.

Enkele reacties over het spreekuur

“ Ik weet het! In het gesprek met jou heb ik echt mijn eigen oplossing gevonden.”

“ Ik heb zin om hiermee aan de slag te gaan.”

“ Door het gesprek met jou durfde de medewerker de stap te zetten om het ook met mij bespreekbaar te maken. Zo fijn dat ik op de hoogte ben en nu ook iets kan betekenen hierin!”

Spreekuur ervaren

Om volledig te kunnen omvatten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen kun je ons het beste ervaren. Een eerste sessie geven wij altijd cadeau als blijk van waardering voor het vertrouwen dat in ons wordt gesteld. Ook kunnen wij op deze manier ontdekken of wij als mens en organisatie bij elkaar passen. Omdat werken vanuit relatie voor ons de basis is voor duurzame ontwikkeling.

9 + 10 =