Voorkeursstijlen in ondernemen deel 1

   

Welke voorkeursstijlen passen bij jou?
Ben je van de grote lijnen of juist van de details? Ervaar je energie bij het praten over jouw plannen of wil je deze juist eerst zelf uitdenken?

Deze week deel 1 over voorkeursstijlen en wat deze voor jouw onderneming betekenen.

Introverte en extraverte ondernemers

Ben jij een introverte ondernemer? Dan kies je er over het algemeen voor om vanuit jouw gedachten ideeën en plannen vorm te geven. Jij haalt energie uit wat je denkt, jouw herinneringen en jouw gevoelens.
Of ben je een extraverte ondernemer? Dan kies je er juist voor om je op de buitenwereld te richten,  jouw ideeën en plannen ontstaan uit gesprekken en activiteiten met andere mensen. Jij haalt energie uit jouw omgang met mensen.

Herken je dit?

Misschien heb je al een beeld van jezelf of van mensen uit jouw omgeving? Waarbij ik wil opmerken dat beide voorkeursstijlen hartstikke oké zijn. Sterker nog, ze zijn beiden waardevol en ondersteunend in het ondernemen. Je te veel op de buitenwereld focussen kan ten koste gaan van de inhoud van jouw onderneming. Te veel aandacht voor innerlijke concepten kan ten koste gaan van het zichtbaar maken van wat jij te bieden hebt.

Jouw voorkeursstijl betekent nog veel meer want waar de een houdt van netwerken, heeft de ander liever een goed 1 op 1 gesprek.
Waar de extravert grossiert in spontane ideeën, neemt de introvert de tijd om een plan goed uit te werken.
Waar de extravert een brede interesse heeft, verdiept de introvert zich intens in zijn interesses.
Waar de een makkelijk te leren kennen is, kijkt de ander de kat uit de boom.
Waar de ene ondernemer het liefst mondeling communiceert en ideeën uitwerkt door erover te praten werkt de ander het liefst ideeën uit door erover na te denken en communiceert het liefst schriftelijk.

Vanzelfsprekend

Jouw voorkeursstijl zet je vanzelfsprekend in en gebeurt dit grotendeels onbewust, daarom kunnen elementen die geen onderdeel uitmaken van jouw voorkeursstijl helpen je waarde te vergroten.

Hoe waardevol  is het dan om als zelfstandig ondernemer in een divers team te kunnen werken aan je eigen onderneming. Waar je als extravert de verdieping vindt of als introvert de spontane ideeën om uit te werken.

In de Ondernemers Cirkel ontstaan deze teams. Het spiegelen van elkaars talenten, de drive om zelf te groeien maar ook jouw collega-ondernemer dit te gunnen, van echte betekenis voor elkaar te kunnen zijn. De twee voorkeursstijlen inspireren en motiveren elkaar.

En als bonus: een introverte Linda en een extraverte Annemiek!

 

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

We bestaan drie jaar

We bestaan drie jaar

Vanuit Kernkr8, een super waardevolle, leuke en leerzame samenwerking met Maria Slaman in 2017 is in januari 2018 De Ontwikkel Cirkel geboren. Maria sloeg haar eigen weg in en wij wilden graag met elkaar verder. De naam was er heel snel. De missie persoonlijke...

Lees meer
Thuiswerken

Thuiswerken

Thuiswerken wat betekent dat voor jou? Is deze vraag wel eens aan jou gesteld door het bedrijf waar je voor werkt? Het antwoord op deze vraagt maakt voor ons vooral de cultuur of het systeem van een organisatie zichtbaar. Wordt er op afstand interesse getoond hoe het...

Lees meer