Thuiswerken

Thuiswerken wat betekent dat voor jou?

Is deze vraag wel eens aan jou gesteld door het bedrijf waar je voor werkt?
Het antwoord op deze vraagt maakt voor ons vooral de cultuur of het systeem van een organisatie zichtbaar. Wordt er op afstand interesse getoond hoe het met je gaat? Wat deze omschakeling voor jou en het eventuele thuisfront betekent? Wordt er gezocht naar een nieuwe route MET elkaar vanuit vertrouwen? Of wordt er door de top bepaald waarbij controle vooral de leidraad is?

Veel mensen hebben ervaren dat thuiswerken zo zijn voordelen heeft met betrekking tot reisafstanden, flexibiliteit en beschikbaarheid. Het kan heel fijn zijn om meer te beschikken over je werktijd. Dat het niet meer perse gaat over hoeveel tijd je ergens aan besteedt of binnen welke tijdstippen je iets doet maar dat het vooral gaat om het resultaat, de output, het behalen van doelen of eventuele deadlines. Je kan ook best een keer ‘s avonds of in het weekend bijdragen als dat overdag wat ruimte geeft om eens iets anders te doen. In afstemming is daarbij het sleutelwoord.

Bij ons hebben onze medewerkers hun contracturen per jaar te besteden (of per de duur van het contract). Alles in afstemming en verbinding uiteraard. Wij starten de week met elkaar met een terugblik en een vooruitblik. Wat hebben we gedaan, zijn er eventueel zaken blijven liggen of extra aandacht nodig hebben en hoe zitten we in onze planning de komende tijd. Wij vinden het fijn om deze weekstart met elkaar te doen maar als dit voor iemand eens niet uitkomt dan kan het uiteraard ook online. Alles op maat en in samenwerking.

Zo werkt het voor ons. Hoe werkt het voor jou?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

Leider of facilitator

Leider of facilitator

Leider of Facilitator Over leiderschap zijn ontelbare boeken geschreven en er worden even zoveel opleidingen, seminars, trainingen, workshops, lezingen en wat nog meer aan gewijd. Coachend leiderschap, effectief leiderschap, situationeel leiderschap….. de termen zijn...

Lees meer
Naast elkaar

Naast elkaar

Enige tijd geleden hadden wij tijdens onze ontdekkingsreis voor De Pioniers Plek een heel mooi gesprek met Karin. Tine en Karin delen eenzelfde ervaring vanuit verschillende achtergronden. “Je praat er niet over is de boodschap die we allebei hebben meegekregen. Want...

Lees meer