Mijn eerste drie maanden

In het tweede kwartaal van dit jaar begon mijn avontuur bij De Ontwikkel Cirkel. Na het lezen van de vacature kon ik niet anders dan reageren, al vond ik het zelf best aan de snelle kant om weer aan het werk te gaan, maar als je iets vind dat zo goed bij je past moet je er wel iets mee doen!

Na een leuke en spannende periode waarin ik in gesprek ben gegaan met Linda en Annemiek, mocht ik op 19 april als pionier aan de slag binnen mijn nieuwe functie als coördinator. Sinds die dag heb ik veel nieuwe vaardigheden mogen leren en veel nieuwe mensen mogen ontmoeten. In eerste instantie vond ik dat best wel spannend, als nieuwe vis in zo’n enorm netwerk komen en dan ook nog even van alles gaan regelen, maar gelukkig voor mij is dit enorme netwerk een warm bad gebleken in de afgelopen drie maanden. Ik mag bij iedereen terecht met vragen, mensen willen mij graag ontmoeten en samenwerken vinden we allemaal heel gewoon en zelfs fijn!

Dat ik ging werken bij een on-traditionele (in de positieve zin van het woord) werkgever wist ik wel, dat ik er helemaal op mijn plek zou zijn had ik gehoopt, maar dat ik ook zoveel van mezelf zou gaan ontdekken en ontwikkelen kwam, ondanks dat dit natuurlijk is wat De Ontwikkel Cirkel doet, wel als een verrassing. Ik zou toch gewoon de taakjes doen die nodig waren? Nee hoor, ik doe alles wat er nodig is en zo veel meer. Ik onderhoud de website, zoek contact, maak content voor op sociale media, bedenk nieuwe manieren om zichtbaar te zijn, wordt meegenomen in het maken van beslissingen en krijg enorm veel ruimte om het op mijn manier te doen. Ik wil jullie niet jaloers maken hoor, maar ik ervaar echt dat ik de leukste baan heb die er is.

Waarom ik het zo leuk vindt? De diversiteit van de werkzaamheden. Ik doe echt van alles en daardoor is ook eigenlijk alles wel leuk. Mokken kopen, kaarten opsturen, huisstijl verwerken in afbeeldingen voor de sociale media, de website updaten, de weekstart voorbereiden, reminders sturen, factureren, teksten schrijven, brainstormen met Linda en Annemiek en nog een heleboel andere dingen, maar ik geloof dat jullie het idee wel snappen. Wat mij het aller meest heeft verrast is dat ik de achterkant van de website zo interessant vindt. Het aanpassen van pagina’s, uploaden van foto’s, creatieve onderdelen eraan toevoegen, nieuwe pagina’s ontwerpen en online zetten. Nooit gedacht dat ik dat kon en dat ik het leuk zo vinden. Hoe fijn is het dat ik dit op mijn werk mag ontdekken.

Maandag ochtend is altijd het moment dat wij samen komen voor de weekstart, op de radio op weg naar mijn werk hoor ik dan wel eens “het is weer maandag ochtend, om het vervelende maandag ochtend gevoel te verhelpen hier een lekkere plaat”. Dat ‘vervelende maandag ochtend gevoel’ dat ken ik niet meer, mijn maandag ochtend is altijd een feestje! Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik van Linda en Annemiek heb gekregen om deze baan in te gaan vullen en met alle ontdekkingen die ik over mezelf mag doen. Zelfs als je voor ze werkt halen ze het beste in je naar boven, of eigenlijk, JUIST als je voor ze werkt. Ze halen gewoon altijd het beste naar boven, daarom zijn ze zo goed in wat ze doen.

Heb ik jou nog niet ontmoet? Of heb je nog een vraag over mijn eerste drie maanden?
Voel je vrij mij te appen, bellen of mailen, ik spreek je graag!

Hanna
Coördinator
De Ontwikkel Cirkel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

Leider of facilitator

Leider of facilitator

Leider of Facilitator Over leiderschap zijn ontelbare boeken geschreven en er worden even zoveel opleidingen, seminars, trainingen, workshops, lezingen en wat nog meer aan gewijd. Coachend leiderschap, effectief leiderschap, situationeel leiderschap….. de termen zijn...

Lees meer
Naast elkaar

Naast elkaar

Enige tijd geleden hadden wij tijdens onze ontdekkingsreis voor De Pioniers Plek een heel mooi gesprek met Karin. Tine en Karin delen eenzelfde ervaring vanuit verschillende achtergronden. “Je praat er niet over is de boodschap die we allebei hebben meegekregen. Want...

Lees meer