Doe het werk wat bij je past…

Begin september ben ik voor een periode van vier maanden gestart als supervisor a.i. op de afdeling “Document en content services” bij de ING in Leeuwarden. En wel op een hele bijzondere en unieke plek, het mailingcentrum. Dit is DE plek, een productieomgeving op een aparte locatie, waar nog in eigen beheer diverse uitgaande correspondentie wordt verzorgd. Denk aan bankafschriften, jaar- en kwartaaloverzichten, commerciële uitingen en nog veel meer klantgerichte post. Een plek met ultiem betrokken medewerkers (voornamelijk mannen), specifieke expertise en…. onrust. Door de digitalisering vermindert en verandert het werkaanbod. Enerzijds biedt deze situatie de mogelijkheid voor nieuwe kansen, anderzijds creëert dit ook onzekerheid en dit doet natuurlijk iets met mensen.

Samen met het volledige team, zo’n 35 medewerkers, hebben we besloten dat we er de leukste tijd OOIT van gaan maken. Door zaken te verbeteren op het gebied van communicatie, samenwerking, kwaliteit en dan gericht op de aspecten waar zij nu vooral zelf tegenaan lopen en zich in beperkt voelen. We hebben inmiddels met elkaar een nieuwsbrief ontwikkeld en uitgegeven. Diverse mensen hebben binnen de afdeling een overstap naar ander werk gemaakt, beter passend bij hun kwaliteiten of vanuit een behoefte naar meer uitdaging. Anderen werken met mij aan projecten zoals een nieuw kwaliteitsplan of een nieuw rooster ontwikkelen en implementeren. Daarnaast mag ik op individuele basis met mensen onderzoeken wat zij in de toekomst willen gaan doen en welke stappen zij eventueel nu al, vanuit deze omgeving, kunnen zetten om naar toe te werken.

Lange dagen, pittige reistijd, intensieve gesprekken, oneindig veel uitdagingen, soms lastige beslissingen maar wat een feest! Het is iedere dag zo gaaf om te ervaren wat voor positieve impuls deze beweging de mensen geeft en hoe het dan ineens weer vanzelf lijkt te gaan. Daar krijg ik energie van! Ik ben dan ook super blij en dankbaar dat mijn contract al na acht weken is verlengd met nog eens zes maanden vanaf januari. Het verzoek kwam vanuit het team en sloot volledig aan op mijn eigen wens. Geweldig dat ik het vertrouwen van het team heb gekregen om de komende periode nog veel meer plezier te maken, lief en leed te delen en samen stappen verder vooruit te zetten.

Doe het werk wat bij je past en je hoeft nooit meer te werken en dat klopt helemaal!

Fijne dag, Linda

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde inspiratie

We bestaan drie jaar

We bestaan drie jaar

Vanuit Kernkr8, een super waardevolle, leuke en leerzame samenwerking met Maria Slaman in 2017 is in januari 2018 De Ontwikkel Cirkel geboren. Maria sloeg haar eigen weg in en wij wilden graag met elkaar verder. De naam was er heel snel. De missie persoonlijke...

Lees meer
Thuiswerken

Thuiswerken

Thuiswerken wat betekent dat voor jou? Is deze vraag wel eens aan jou gesteld door het bedrijf waar je voor werkt? Het antwoord op deze vraagt maakt voor ons vooral de cultuur of het systeem van een organisatie zichtbaar. Wordt er op afstand interesse getoond hoe het...

Lees meer